Varšuvoje – didžiulis gaisras: prekybos centras paskendo liepsnose

Sekmadienio rytą Varšuvoje, didžiuliame prekybos centre, kuriame yra 1 400 parduotuvių ir paslaugų teikimo vietų, kilo gaisras.

 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
 Gaisras Varšuvoje.<br> Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 12, 2024, 12:09 PM, atnaujinta May 12, 2024, 12:46 PM

Ugniagesiai pranešė, kad degė daugiau nei 80 proc. centro Lenkijos sostinės Bialolekos rajone, gelbėjimo darbus vykdė daugiau kaip 50 komandų, įskaitant chemijos ir aplinkos gelbėjimo specialistus. Filmuotoje medžiagoje, parodytoje privataus transliuotojo TVN24, buvo matyti virš teritorijos kylantys tiršti juodi dūmai.

„Greitos gelbėjimo operacijos, kurią atliko 58 komandos ir apie 180 ugniagesių, dėka gaisras buvo užgesintas“, – platformoje X parašė Vidaus reikalų ministerija. Pasak ugniagesių, apie sužeistuosius nepranešta.

Dėl pasklidusių tirštų juodų dūmų operacijoje dalyvavo chemijos bei aplinkos gelbėjimo specialistai. Varšuvos valdžia trumpąją žinutę įspėjo gyventojus apie gaisrą ir prašė likti namuose su uždarytais langais. Po kiek laiko Varšuvos ugniagesių vadas Michalas Konopka pranešė, kad dūmai nebekelia pavojaus Varšuvos gyventojų sveikatai.

Varšuvos valdžia pareiškė pirmadienį surengsianti derybas su parduotuvių savininkais, kad išsiaiškintų, kokią pagalbą jiems pasiūlyti.

Prekybos centras „Marywilska 44“ buvo pastatytas, Varšuvos merijai nusprendus perkelti prekybininkus iš miesto centro, jie ten buvo įsikūrę prie komunistinių laikų Kultūros ir mokslo rūmų, o taip pat iškeldinti juos iš buvusio stadiono rytinėje Vyslos upės pusėje, tuo metu ten buvusi prekyvietė buvo laikoma vienu didžiausių turgų Europoje.

Naujosiose patalpose įsikūrė šimtai mažmeninės prekybos parduotuvių, jos dažnai priklauso iš Vietnamo kilusiems prekybininkams, siūlantiems pigius tekstilės ir kitus gaminius, daugiausia Kinijos gamybos, taip pat maitinimo įstaigos. Kiekvieną dieną prekybvietę aplanko iki 10 tūkst. klientų.

Prekybos centrai ir didelės parduotuvės sekmadieniais paprastai nedirba dėl prekybos draudimo, įvesto ankstesnės vyriausybės, palaikiusius glaudžius ryšius su Katalikų bažnyčia, sekmadienį skiriančią pamaldoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.